Παράλληλη Παιδεία Facebook

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Εγγραφές επιτυχόντων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Οι εγγραφές των επιτυχόντων στα Πανεπιστήμια, στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ), στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. θα γίνουν από 12 μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου 2011, όπως ανακοινώθηκε απ το υπ. Παιδείας.
Τα δικαιολογητικά και η διαδικασία εγγραφής θα ανακοινωθούν κατά τις προσεχείς ημέρες απ το υπ. Παιδείας , ενώ σχετική αναλυτική εγκύκλιος θα αποσταλεί στα ΑΕΙ
Η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού καθώς στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Αγίου Νικολάου Κρήτης θα ορισθεί και θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις σχολές.

Βάσεις 2011 Ημερησίων Λυκείων

Ακολουθούν συγκριτικοί πίνακες των βάσεων 2011-2010 για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ των αποφοίτων Ημερησίων Λυκείων.
ΒΑΣΕΙΣ ΑΕΙ 2011 (90%)
ΒΑΣΕΙΣ ΤΕΙ 2011 (90%)

Συγκριτικοί πίνακες των βάσεων 2011-2010 για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ των αποφοίτων προηγουμένων ετών Ημερησίων Λυκείων που εισάγονται με το 10%.
ΒΑΣΕΙΣ ΑΕΙ 2011 (10%)
ΒΑΣΕΙΣ ΤΕΙ 2011 (10%)

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Επιτυχόντες 2011

Για μιά ακόμη χρονιά η ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΑΙΔΕΙΑ σημείωσε μεγάλες επιτυχίες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Με χαρά ανακοινώνουμε τους επιτυχόντες 2011 του φροντιστηρίου μας. και τους ευχαριστούμε για αυτές τις ξεχωριστές στιγμές που μας χαρίζουν.
Ευχόμαστε σε όλους καλές σπουδές.

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΑΕΙ
ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΕΙ

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Τη Δευτέρα η ανακοίνωση των βάσεων

Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου η πολιτική ηγεσία του υπ. Παιδείας θα δημοσιοποιήσει τις βάσεις εισαγωγής κατά τμήμα. 
Τα ονόματα των επιτυχόντων θα ανακοινωθούν την ίδια ημέρα, ενώ το υπ. Παιδείας θα ορίσει τις ημερομηνίες εγγραφών των νεοεισαχθέντων στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.
ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Πέρσι οι εγγραφές των επιτυχόντων στα τμήματα και τις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το Γενικό Λύκειο και από τα ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄), καθώς και των αποφοίτων του Β΄ κύκλου των ΤΕΕ και κατόχων απολυτηρίου ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄) που εισήχθησαν στα ΤΕΙ έγιναν ως εξής:
1. Από 13 Σεπτεμβρίου μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου 2010 για όσους εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια, στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ), στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.
Για την εγγραφή τους οι επιτυχόντες ή νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, καταθέτουν στη γραμματεία της σχολής ή του τμήματος τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
-Αίτηση για εγγραφή.
-Τίτλο απόλυσης: απολυτήριο ή πτυχίο ή αποδεικτικό του σχολείου αποφοίτησης ή νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο των τίτλων αυτών.
-Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη σχολή ή τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
-Έξι (6) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.
- Εκτός των παραπάνω, και μόνο όσοι πέτυχαν από το Γενικό Λύκειο (90% και 10%) και ΕΠΑΛ - ΟΜΑΔΑ Β΄ (90% και 10%)  υποβάλλουν και  νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης πρόσβασης.
Κατά την προσέλευσή τους για εγγραφή, οι εισαχθέντες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο να αποδεικνύονται τα ονομαστικά τους στοιχεία και η ακριβής ημερομηνία γέννησης.
Τονίζεται ότι από φέτος οι εισαχθέντες φοιτητές δεν υποχρεούνται να υποβάλλονται σε ακτινολογικές, παθολογικές και δερματολογικές εξετάσεις.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι εισαχθέντες μπορούν να απευθύνονται στις Γραμματείες των οικείων σχολών.
2. Η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού καθώς στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Αγίου Νικολάου Κρήτης θα ορισθεί και θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις σχολές.
Επισημαίνεται, ιδιαίτερα, ότι όλοι οι νεοεισαχθέντες πρέπει να φροντίσουν για την έγκαιρη εγγραφή τους μέσα στις παραπάνω προθεσμίες και σύμφωνα με το ειδικότερο πρόγραμμα κάθε Σχολής ή Τμήματος.
Όσοι δεν θα εγγραφούν στο οριζόμενο χρονικό διάστημα, χάνουν οριστικά το δικαίωμα εγγραφής τους

Πηγή : esos.gr

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011-2012

Το φροντιστήριο μας ,καλωσορίζει τους παλιούς και νέους μαθητές του και εύχεται μια δημιουργική και αποδοτική χρονιά.

Οι εγγραφές ξεκινούν τη Δευτέρα 22 Αυγούστου  (ωρες λειτουργίας: 9.00πμ-9.30μμ).
Η έναρξη  των μαθημάτων για τη νέα σχολική χρονιά θα γίνει την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου.

Οι βάσεις εισαγωγής στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Ιδρύματα καθώς και οι επιτυχίες μας θα ανακοινωθούν πιθανότατα τη Δευτέρα 29 Αυγούστου.