Παράλληλη Παιδεία Facebook

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Χρήσιμες πληροφορίες για τους υποψηφίους Στρατιωτικών και Αστυνομικών σχολών και ΤΕΦΑΑ

Όσον αφορά τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού και τα ΤΕΦΑΑ επισημαίνεται ότι τα σχετικά στοιχεία της Αίτησης – Δήλωσης που θα κάνουν οι υποψήφιοι από τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου  έως και  την Τρίτη 5 Μαρτίου είναι απλώς ενδεικτικά της επιθυμίας του υποψηφίου για την εισαγωγή στα στις  σχολές αυτές .
Για να μπορέσει τελικά να συμμετάσχει ο υποψήφιος στις διαδικασίες επιλογής για εισαγωγή στις ανωτέρω σχολές πρέπει να υποβάλει οπωσδήποτε και αίτηση απευθείας στο Στρατό, στην Αστυνομία ή στο Εμπορικό Ναυτικό σε χρονικό διάστημα που θα ορίζεται στις προκηρύξεις που θα εκδώσουν τα αρμόδια Υπουργεία. Ανάλογα, ο υποψήφιος για τα ΤΕΦΑΑ θα πρέπει να υποβάλει σχετική αίτηση στις επιτροπές Υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας που θα πληροφορηθεί από το σχολείο του την περίοδο των εξετάσεων (Ιούνιος 2013). 

 
ΟΙ  ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΘΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ  ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016, Κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2013−2014 και 2014−2015 στη Σχολή Αστυφυλάκων και στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας δεν εισάγονται ιδιώτες.
Επίσης Κατά τα ίδια ακαδημαϊκά έτη (2013−2014 και 2014−2015) δεν εισάγονται ιδιώτες στην Πυροσβεστική Ακαδημία. Αυτά ορίζει κοινή απόφαση των υπουργών Παιδείας, Δημόσιας Τάξης και Εθνικής Αμυνας.
Για  τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού ο κάθε ενδιαφερόμενος υποψήφιος πρέπει  να υποβάλει αίτηση απευθείας στο Στρατό, στην Αστυνομία ή στο Εμπορικό Ναυτικό σε χρονικό διάστημα που θα ορίζεται στις  προκηρύξεις  που θα εκδώσουν τα αρμόδια Υπουργεία και να κριθεί ικανός στις προκαταρκτικές εξετάσεις. Οι παραπάνω προκηρύξεις διατίθενται από τα Στρατολογικά Γραφεία, τα Αστυνομικά Τμήματα και τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές αντίστοιχα.
 

Για  τα ΤΕΦΑΑ ο υποψήφιος θα πρέπει  να υποβάλει σχετική αίτηση στις επιτροπές Υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας που θα πληροφορηθεί απ΄ το σχολείο του την περίοδο των εξετάσεων (Ιούνιος 2013) και να συμμετάσχει στις πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα).
Από τα παραπάνω   συνάγεται ότι υποψήφιος που, αν και στην Αίτηση-Δήλωση δεν δήλωσε επιθυμία για  Στρατιωτικές Σχολές, Αστυνομικές Σχολές και Σχολές της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού, μπορεί τελικά να είναι υποψήφιος γι αυτές, αρκεί να ακολουθήσει τη διαδικασία που ορίζεται στις αντίστοιχες προκηρύξεις των αρμόδιων Υπουργείων. Ανάλογα, υποψήφιος που, αν και στην Αίτηση-Δήλωση δεν δήλωσε επιθυμία για τα ΤΕΦΑΑ, μπορεί τελικά να είναι υποψήφιος γι αυτά, αρκεί να υποβάλει σχετική αίτηση και δικαιολογητικά στις επιτροπές Υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας.


Πηγή esos.gr