Παράλληλη Παιδεία Facebook

Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010

Σε «λευκή απεργία» οι βαθμολογητές των πανελλαδικών λόγω μείωσης των αμοιβών τους

Αθήνα
Σε «λευκή απεργία» προχωρούν οι βαθμολογητές των πανελλαδικών εξετάσεων, διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση κατά 63% της αμοιβής τους για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις.


Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, όπως αναφέρει «Το Βήμα», τα βαθμολογικά κέντρα της χώρας να παραλύουν και να κινδυνεύει να οδηγηθεί σε αδιέξοδο η διαδικασία των φετινών πανελλαδικών.

Αιτία είναι η απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Παιδείας να πληρωθούν οι βαθμολογητές εκπαιδευτικοί σε... δόσεις και με αμοιβές έως και 63% χαμηλότερες από πέρυσι.

Οι βαθμολογητές θα πληρωθούν εφέτος με 2 ευρώ την ώρα και δυνατότητα βαθμολόγησης το ανώτερο 600 γραπτών, ενώ η αμοιβή για την ημερήσια επιτήρηση είναι 14 ευρώ. Εφέτος μάλιστα η βαθμολόγηση αποτελεί πιο δύσκολη υπόθεση, καθώς βαθμολογείται κάθε θέμα των εξετάσεων χωριστά.

Η διαδικασία βαθμολόγησης έχει ήδη διακοπεί στα περισσότερα κέντρα της πρωτεύουσας. Την Πέμπτη έκλεισαν τα μεγάλα βαθμολογικά κέντρα Φαλήρου, Αμαρουσίου, Χαλανδρίου, Αλίμου, Γαλατσίου, Ηλιούπολης και Καμινίων, ενώ οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ εκτιμούσαν ότι είναι θέμα ημερών το «ντόμινο» να παρασύρει και τα κέντρα της περιφέρειας. Ήδη έχει κλείσει το βαθμολογικό κέντρο Χανίων.

Η «λευκή απεργία» των εκπαιδευτικών φαίνεται να θορύβησε την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, το οποίο προγραμματίζει έκτακτη σύσκεψη σήμερα, Παρασκευή.

Στα περισσότερα κέντρα είχε προχωρήσει περίπου το 70% της βαθμολόγησης των γραπτών, ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ με αποτέλεσμα να καθυστερεί και η ανακοίνωση των στατιστικών στοιχείων των εφετινών εξετάσεων. Εφόσον τα βαθμολογικά κέντρα μείνουν κλειστά επί μία εβδομάδα, οι εκπαιδευτικοί εκτιμούν ότι θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στη διαδικασία.

Newsroom ΔΟΛ